Onlineklas

Onlineklas is een portal voor het benaderen van digitale lesstof, voor communicatie met leerlingen en ouders, voor het inloggen op systemen van derden, zoals bijvoorbeeld Basispoort en voor het toegang krijgen tot je projectbestanden. Alles komt samen in Onlineklas. De Onlineklas portal is leverbaar als Onlineklas portal Basis en als Onlineklas portal Plus met daarnaast een aantal aanvullende modules.

 

ITS IT-services is dealer van Onlineklas en wij leveren de volgende producten:

 

Portal

Hét Single Sign On portaal van Onlineklas is standaard al de krachtigste oplossing in de markt. Standaard wordt de portal uitgerust met een koppelingen naar Basispoort en Entree Kennisnet, zodat al het beschikbare digitale materiaal met één klik ontsloten wordt. Zelfs Nieuwsbegrip, WikiWijs en TeleBlik wordt Single Sign On ontsloten in onze portal. Leerlingen en leerkrachten krijgen allemaal een eigen omgeving met een beveiliging op basis van het Privacy Convenant Digitale Leermiddelen.

De omgeving heeft ook nog eens een kindvriendelijk internet, waardoor kinderen van alle leeftijden geschikte content krijgen op leeftijd en leesniveau. De portal werkt plug-and-play en is binnen 24 uur te realiseren. Periodiek wordt de portal aangevuld met spectaculaire updates. Doordat de portal webbased werkt, hebben wij geen downtime met onze updates. U kunt altijd en op ieder moment aan het werk.

 

Gepersonaliseerd menu

De portal van Onlineklas kan uitgerust worden met een gepersonaliseerd menu. Via dit menu kan een leerkracht eenvoudig tegels toevoegen, blokkeren of onzichtbaar maken voor een select aantal leerlingen. Zelfs op leerling niveau bepaalt de leerkracht wat de leerling ziet.

 

Office 365/Google integratie

Door een Office 365 en/of een Google koppeling kun je met Onlineklas thuis verder werken.

Ook is het mogelijk om direct je verslag te typen, deze te delen met een klasgenootje of zelfs te e-mailen. Wil je als school niet dat er een e-mail verstuurt wordt? Dan zet je dit heel eenvoudig uit.

De Office omgeving wordt getoond in een kindvriendelijk look-and-feel. Wij zijn het eerste platform in Nederland die dat allemaal al kan.

 

Onlineklas Lezen*

Onlineklas Lezen is eigenlijke een hele grote schoolbieb op je device. Met één klik op de knop open je een wereld van informatie. wij hebben 400 titels volledig gedigitaliseerd in Onlineklas Lezen. Je kunt meelezen, een dyslectiefont gebruiken, voor laten lezen en inzoomen op de tekst. Het boek legt je ook nog eens de moeilijke woorden uit.

 

Bibliotheeksysteem*

Bij Onlineklas kun je zien dat de systeembouwers verstand hebben van onderwijs. Als uitgever kennen wij de markt door dagelijkse consultatie. Het bibliotheeksysteem is plug-and-play. Je kunt met een barcodescanner alle boeken inscannen en deze zeer eenvoudig beheren en uitlenen.

Door de gebruiksvriendelijkheid werken er al een paar honderd scholen met dit systeem. Zoek je vervolgens informatie in ons kindvriendelijk internet, dan laten wij ook zien welke boekjes er over dit onderwerp zijn.

 

 

 

Winkler Prins*

De Winkler Prins is de kindvriendelijke encyclopedie met erg veel materiaal. Wij gebruiken dit materiaal zelfs in onze methodes, omdat het van een hoge kwaliteit is. Je kunt alles laten voorlezen en je krijgt suggesties voor gerelateerde artikelen.

 

Van Dale*

Als je zoveel informatie kunt zoeken in Onlineklas, dan is het belangrijk dat je al deze informatie leert begrijpen. Ken je een moeilijk woord niet? Dan voer je deze in bij onze VanDale. Je krijgt een uitvoerige uitleg over het woord met veel meer informatie dan alleen de betekenis.

 

Topografie*

Onlineklas levert een topografiemodule met kaarten voor Nederland, Europa en Wereld.

Door een opbouw in oefenvormen is er altijd een geschikte spelvorm voor de leerling om het materiaal machtig te worden. Voor de leerling werkt het als een spel, maar in de praktijk zien we dat deze vorm van topografie aanbieden heel goed werkt. Je kunt zelfs per leerling aangeven wat de gewenste toets variant is. Gaan ze namen typen of wordt het een sleepspel?

 

Onlineklas Bewegen*

Onlineklas Bewegen is een volwaardige methode voor het aanbieden van bewegingsonderwijs.

Complete lessenreeksen inclusief zaalinrichting zorgen ervoor dat je een verantwoord aanbod doet.

De leuke activiteiten zijn ontwikkeld door bewegingsonderwijzers met jarenlange ervaring in het Basisonderwijs.

 

Onlineklas Verkeer*

Onlineklas Verkeer is een methode die volledig digitaal werkt. Dat betekend dat een school erg voordelig een goed aanbod kan doen voor Verkeer. In Onlineklas Verkeer hebben we een mooie situatiebuilder toegevoegd, zodat je via Google Maps de situatie in eigen wijk en rondom school kunt simuleren met auto’s en andere verkeersdeelnemers.

 

Onlineklas Zaakvakken (TopOndernemers)*

Het paradepaardje van Onlineklas is de zaakvakkenmethode TopOndernemers. Sinds jaar en dag een bekende naam. De methode is de laatste jaren stevig onderhanden genomen, waardoor het nog steeds innoverend is qua aanbod ten opzichte van andere zaakvakkenmethodes. TopOndernemers wordt door honderden scholen ingezet. Met een rijke omgeving zorgt TopOndernemers ervoor dat er voor ieder kind iets te halen valt.

 

Spelwijzer*

Spelwijzer is een methodiek waardoor leerlingen 80% van hun dagelijkse spelling goed kunnen schrijven. De unieke wijze van aanleren zorgt ervoor dat leerlingen aantoonbaar hoger scoren.

Spelwijzer werkt met woordblikjes en werkschriften en is verrijkt met een softwarepakket.

 

Onlineklas is leverbaar bij ITS.

Onze experts vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Snel starten?

- Bel of mail ITS IT-services

- Laat je besparing uitrekenen.

- Overtuig jezelf met een demo op locatie.

 

Klik hier om de brochure direct online te bekijken.

 

 

* Dit methodemateriaal dient rechtstreeks bij Onlineklas te worden besteld.

Uiteraard kunt u bij ons voor alle informatie en vragen terecht.